Er waart muziek rond op mijn Facebook-account en ik vind het heerlijk. Het gaat zo: je liket een bericht, diegene geeft je een letter en jij zoekt een artiest uit die met die letter begint. Ik kreeg de letter S. Oh, makkie, dacht ik. Het tegendeel bleek waar. Uit de lange lijst mocht ik slechts 1 artiest kiezen. En slechts 1 liedje, terwijl ik er veel meer in mijn hoofd had.

Sinead O’Connor bijvoorbeeld. Een nummer dat me – zelfs na al die jaren – nog steeds kippenvel bezorgt. Grappig genoeg vond onze stijldansleraar dit ook. Dat was het enige nummer waarop ik me liet leiden, omdat ik me liet meevoeren met het nummer.

Of deze dan. Seal. Ik kende het alleen van een cassettebandje en hoorde het dagelijks op weg naar mijn stage. Maandenlang zat ik iedere doordeweekse dag achterin de auto met Seal. Ik heb het lang niet meer kunnen horen. Pas na een jaar of tien, luisterde ik het album weer. En ja, ik vind het nog steeds goed.

En tot slot noem ik Sisters of Mercy. In de tijd dat ik ze ontdekte, nam ik alternatieve muziek op als een spons. Ik wilde zoveel mogelijk alternatieve bands leren kennen. De top 40 was fout, alternatief was goed. Een vriend van mij maakte een cassettebandje met muziek, waarvan hij dacht dat ik het goed vond. Dit nummer stond erop. Ook hierop liet ik me meevoeren.

Eigenlijk kan ik hier nog uren mee doorgaan. Een verzameling nummers maken van artiesten wiens naam beginnen met de letter S. Maar ik laat het hierbij. Het moet ook voor jullie leuk blijven.

 

Facebook Comments